Kiezen voor je talent wordt nog leuker en makkelijker!

19-12-2015
‘Talent is het hebben van een unieke gave,
een natuurlijke aanleg. Talent wordt zichtbaar in elke activiteit
die moeiteloos gaat en die je voldoening geeft.’

Laatst vertelde ik het aan professionals die werk willen maken van hun talent. De definitie is afkomstig van de Vlaming Luk Dewulf. Als het om talent gaat dan is hij een belangrijke inspiratiebron voor me.

Talent heeft iets heel paradoxaals. Het gaat moeiteloos, het geeft je veel voldoening en toch is het jouw talent. De paradox is dat veel mensen er niet aan denken dat hun talent een talent is. Want iets dat heel moeiteloos gaat en je voldoening geeft… hoe kan dat nou een talent van je zijn?
 
De grootste paradox rond talent is dat mensen vaak de laatste zijn die beseffen dat iets een talent is. Neem als voorbeeld mensen met het talent kennisspons. Dat zijn mensen die houden van nieuwe informatie. Het is niet dat ze er altijd iets mee doen, ze zijn gewoon weetgierig. Voor het slapengaan lezen ze graag omdat ze er rustig van worden. Ze houden van documentaires, struinen het internet af, lezen graag en ontdekken nieuwe plaatsen. Dat geeft hen energie. Maar ze zijn zich er niet van bewust dat het zo bijzonder is. Want andere mensen hebben dat talent niet. Wat zo belangrijk is bij talent is dat anderen je er op wijzen.
 
Daar zit eigenlijk de tweede paradox van talent. Talent is iets individueels maar het komt alleen naar boven als het wordt gezien door anderen. Als iemand me vertelt: ‘Goh Marcel het is bijzonder wat jij doet. Als ik met jou iets deel over leren en vernieuwen, maar eigenlijk over veel onderwerpen dan heb jij vaak zoveel nuttige informatie over dat onderwerp. Je kunt er van alles over vertellen en je hebt ook tips over wat ik echt moet lezen of zien hierover.’ Als ik dan vraag: ‘Vertel eens, is dat bij jou dan niet zo?’ En de ander vertelt: ‘Nee, dat heb ik helemaal niet.’ Dat is het moment waarop ik me bewust word van mijn eigen talent.

'Als je doet waar je goed in bent dan laad je je batterijen op. Als je doet waar je niet goed in bent dan lopen je batterijen leeg', is een gevleugelde uitspraak van Dewulf. Als je je batterijen oplaadt dan groeit je vitaliteit, groeit je weerbaarheid en jouw vermogen om te gaan met dat wat moeilijk of lastig is. Dit is natuurlijk heel relevant voor organisaties. Als je ervoor kiest als organisatie om mensen in te zetten op hun talent dan krijg je mensen voor wie de tijd vliegt, die voldoening halen uit hun werk, er blij en tevreden van worden en mensen die voelen dat hun weerbaarheid en vitaliteit toeneemt. Het worden mensen die hoe langer hoe meer kunnen omgaan met de uitdagingen, met de stress en omstandigheden waarin ze werken.
 
Omgekeerd geldt eigenlijk hetzelfde. Als je mensen inzet op de dingen waar ze niet goed in zijn, of daar geen rekening mee houd, of als je iedereen op dezelfde manier benadert dan krijg je mensen die het steeds lastiger hebben om in een stijgende complexiteit zich goed te voelen en tot goede prestaties te komen. Dit alles wordt nog eens extra belangrijk als je als organisatie in een transitiefase zitten. Voor veel organisaties is dat het geval. Door het kiezen voor je talent in de organisatie te stimuleren en te verbinden aan de uitdagingen waar je met elkaar voor staat draag je bij aan energieke en weerbare medewerkers.

Voor 2016 staan er met Learning Spirit weer allerlei leuke initiatieven op de rol. Voor mensen die willen ontdekken waar hun talenten zitten en waar ze echt goed in zijn organiseren we wederom talentworkshops. Herkennen, erkennen en ontplooien daar gaat het om. Je leest er binnenkort meer over op mijn website. Organisaties die ervoor kiezen mensen meer in te zetten op hun talent ondersteunen we bij het in kaart brengen van de rijkdom aan talent en bij het ruimte geven aan talentontwikkeling. We maken hierbij gebruik van een krachtige online tool die Dewulf ontwikkelde en sinds kort beschikbaar is. Met behulp van een unieke code die je bij enkele van zijn boeken ontvangt kun je gebruik maken van deze tool. Zo wordt kiezen voor je talent makkelijker en bovendien nog leuker!

Leuke dingen hebben vaak ook een element van spanning in zich. Niet teveel, maar ook niet te weinig. Het is slim om je comfort zone regelmatig te verlaten en jezelf te stretchen. Dat brengt me op de foto bij deze blog en het filmpje 'Dare change' waaruit die afkomstig is. Ik vind het filmpje zo mooi omdat het gaat over het moment waarop je over je angst heen stapt en kiest om er echt voor te gaan. Kippenvel!

Ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuw jaar!

Marcel Nooijen
Waarderend onderzoeken is een inspiratiebron: ‘focus on the strengths, the positive instead of what fails and the negative’. De mensen om wie het draait nodigen we uit een actieve rol te nemen in de toekomst van de zorg, hun werk, organisatie of wijk.