Vakgenoten

Elke verandering vraagt om samenwerking, zeker als het om mensen in organisaties gaat.
 
Voor mij persoonlijk geldt dat ik bij voorkeur samenwerk met mensen die zich in hun eigen organisatie willen inzetten voor verandering. Leer- en vernieuwingsvraagstukken zijn regelmatig zo omvangrijk of complex dat het nodig is om kwaliteiten te bundelen. Als die kwaliteiten niet in de organisatie zelf beschikbaar zijn dan werk ik graag samen met vakgenoten die mijn passie voor leren en vernieuwen delen en net als ik streven naar professionele kwaliteit. 

Hieronder vind je collega's met wie ik graag en regelmatig samenwerk.

Huub van Cleef
Huub is een geweldige vent! Vanuit heldere uitgangspunten beweegt hij makkelijk in complexe processen en projecten. Voor de gemeente 's-Hertogenbosch heeft Huub het project parkeergarage St.-Jan, dat in de ontwikkelfase erg onder druk en ter discussie stond, tot een succes gemaakt. Bezoekers zijn onder de indruk en inwoners trots op het resultaat. Huub heeft oog voor proces én resultaat. Als projectmanager is hij methodisch sterk, werkt vanuit een waarderend onderzoekende insteek en heeft oog van de talenten van mensen. Door de leergang Corporate Learning die hij binnenkort afrond kreeg zijn passie voor leren een boost en een concrete vertaling naar de praktijk. Met Huub heb ik de afgelopen jaren onder andere de leergang Leiderschap in Project en Proces begeleid. Huub is werkzaam bij Louter.

Jan-Willem Bonekamp
Jan-Willem belde me toen ik in de zomer van 2010 de Vierdaagse liep. Kort daarvoor hadden we kennisgemaakt. Een vraag van de gemeente Hilvarenbeek rond de professionalisering van projectmatig werken wilde hij in co-productie met Learning Spirit oppakken. Het klikte tussen Jan-Willem en mij. Na Hilvarenbeek volgden organisatieontwikkeltrajecten in de gemeenten Dronten en 's-Hertogenbosch. Jan-Willem is een strategisch procesadviseur, een ontrafelaar die snel verbanden ziet in ogenschijnlijke chaos. Hij is creatief en beschikt over overtuigingskracht. De ontwikkeling van mens en organisatie komen in hem samen. Samen met Emile Zitter is hij eigenaar van Louter.

Jeroen Hendrikse
Mijn relatie met Jeroen gaat terug naar 1996 toen we beide aan de slag gingen als managementtrainee bij Albert Heijn. Sinds die tijd zijn we vrienden. Ik vind het bijzonder dat onze wegen ook zakelijk nog steeds kruisen. We delen lief en leed, hebben vele raakvlakken en kunnen daarbij ook nog steeds verrast zijn door hoe we op onderdelen anders zijn. Wat ik naast onze vriendschap zo in Jeroen waardeer is zijn vermogen om te genieten in het moment. Zijn interventies in het 'wij-hier-nu' zijn raak. Intuïtie en empathie spelen daarbij een belangrijke rol. Jeroen is een stevige persoonlijke en organisatiecoach die mensen laat 'schitteren'. Een ontwikkelaar van talent en leiderschap die ruimte creëert voor mens en organisatie om te leren, verwonderen en ontwikkelen. Jeroen is vennoot bij Inclusi.

Jeroen Spijkerman
Niemand die ik ken is zo thuis in de wereld van project en programma als Jeroen. Van zo ongeveer elke methodiek kent Jeroen de voor- en nadelen. Naast theorie is Jeroen vooral iemand die in de praktijk in no-time weet door te dringen tot de kern van een 'uitdaging' of 'vraagstuk'. Hij brengt projecten en programma's tot praktisch werkzame oplossingen. Hij is een ontrafelaar met strategisch vermogen, een nieuwsgierige vragensteller en talentontwikkelaar die in staat is procesadviseurs en projectmanagers te laten groeien. Bovenal is hij een sportieve en sympathieke vent in wie 'hard' en 'zacht' op een prettige manier samen komen. Met Jeroen werkte ik met veel plezier samen voor onder andere Woonbedrijf in Eindhoven en later HintTech waar hij de rol vervulde van programmamanager en organisatieontwikkelaar. Jeroen is programmadirecteur voor Epam.

Joke van Alten
Joke leerde ik kennen in 2005. Ik nam deel aan de leergang Corporate Learning waar ze de rol van referent vervult. Ik bewonderde haar om haar ondernemerschap vanuit Leren in bedrijf. Het maakte me benieuwd of het ondernemerschap ook voor mij zou werken. Ik waardeer Joke om haar open, nieuwsgierige en onderzoekende blik. Joke is een resultaatgerichte bezige bij met hart voor leren, zorg en onderwijs. Ze vroeg me onder andere een bijdrage te leveren aan het project Samen werken, samen leren. Met een team van zes ervaren learning professionals werd dat een succes. Een erg leuke periode waarin we met elkaar nieuwe aanpakken uitprobeerden, reflecteerden en leerden en zo gaandeweg inspelend op de vraagstukken die zich aandienden, voor en met klanten mooie doelen realiseerden. We maken samen regelmatig wandelingen.

Karin Derksen
Karin leerde ik kennen in 2014 in het project Samen werken, samen leren. De afgelopen tijd werken we weer intensief samen voor enkele klanten en dat smaakt naar meer. Klanten geven Karin terug dat ze 'praktisch' en 'resultaatgericht' is. Ze ziet het als een uitdaging om voor complexe vraagstukken eenvoudige en praktische oplossingen te realiseren. Ze is daarin erg bedreven. Karin promoveerde met een onderzoek naar de vraag: 'Hoe kunnen teams ontwikkelruimte creëren met als doel het best mogelijke resultaat te behalen?' Ook nu is het haar gelukt complexe materie terug te brengen tot praktische tools (waaronder een app) waarmee teams meer succes kunnen boeken. De Nederlandse samenvatting van haar proefschrift vind je hier. Karin is mede eigenaar van het adviesbureau Kade.

Mariël Rondeel
Mariël waardeer ik om haar krachtige vragen en haar vermogen en creativiteit om werken en leren te verbinden. Want 'leren doe je vooral op de werkplek' aldus Mariël. Ze is krachtig als ontwerper van trajecten voor vakmanschap en vernieuwing. Niet voor niets was ze eindredactrice van het Ontwerpboek. Een aanrader! Als mensen enthousiast raken en nieuwsgierig zijn naar een volgende stap dan geniet ze zichtbaar. Wat ik het meest in Mariël waardeer is dat ze investeert in relaties. Daarin gaat ze voor diepgang. Ik voel me daarin gezien en het geeft kleur aan wie ze voor mij is. Met Mariël werkte ik in 'Samen werken, samen leren'. We waren ontwerpers en begeleiders van de leiderschapsexpeditie in de gemeente Oldebroek. Ook in de opstart van 'Samen vernieuwen in de praktijk' bij Cello Zorg vervulde Mariël een belangrijke rol. Mariël is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company.

Neeltje van der Heijden
Neeltje, die ik sinds 2010 ken, is een senior beleidsadviseur van de gemeente 's-Hertogenbosch. Ze is werkzaam binnen het gemeentelijk sociaal domein. Ze is een gedreven professional die zich als een vis in het water voelt in complexe processen en projecten. Daarnaast heeft Neeltje hart voor leren en is ze een uitstekend coach/facilitator. Goed is daarbij voor haar niet goed genoeg. Neeltje is ondernemend en leergierig. Ze daagt anderen uit om net als zijzelf nieuwsgierig en experimenterend in het werk te staan. Daardoor groeien zij. Met Neeltje werk ik onder andere samen in de gemeente Haarlem. Naast haar rol als beleidsadviseur is Neeltje zelfstandig ondernemer onder de naam Professioneel: advies & projectleiding.

De kracht van relationele praktijken
We stimuleren relaties van hoge kwaliteit. Actie zit in de interactie, het gebeurt tussen mensen. Dus het is belangrijk in een ontwikkelproces de interactie tussen mensen te ondersteunen. Samen onderzoeken en uitwisselen, samen beelden vormen over een gewenste toekomst, samen energie bundelen in nieuwe acties.