Aan de slag met urgente vraagstukken | Leren, experimenteren en ondernemen

Een belangrijk deel van mijn werk bestaat uit het ondersteunen van mensen, teams en organisaties bij het werken aan thema's of vraagstukken die er voor hen echt toe doen. Deze vraagstukken zijn divers. Het kan gaan over het meer gezamenlijk vormgeven van de zorg met mantelzorgers en professionals, klantgerichter werken, met een nieuwe methodiek of werkwijze werken of het versterken en profileren van de professionele organisatie. Leren & vernieuwen spelen in dit soort trajecten altijd een belangrijke rol.

Een speciale vermelding verdient in dit verband het project 'Samen werken, samen leren'. Aan dit project werkte ik van 2012 - 2014. Joke van Alten was projectleider en vroeg me of ik mijn bijdrage wilde leveren.

Wat is 'Samen werken, samen leren'?
'Samen werken, samen leren' wil organisaties en medewerkers ondersteunen om actief aan de slag te gaan met de vraagstukken waar zij voor staan. Op een manier die efficiënt, effectief en duurzaam is en die leren en werken met elkaar verbindt.
Samen werken, samen leren is een traject waarbij organisaties in de kinderopvang, welzijn en jeugdzorg samen met een HRD-adviseur op een nieuwe manier werken aan hun vraagstuk, waarbij zij zich richten op het leren tijdens werk.

Het op nieuwe manieren werken aan urgente vraagstukken en het integreren van werken en leren gaat niet zomaar. Dat vraagt een omslag in denken en doen van medewerkers en organisaties. Veel organisaties zijn aan de slag geweest met een HRD-adviseur om te werken aan hun vraagstuk. De opgedane kennis, ervaringen en opbrengsten willen we graag met je delen. Lees de blogs en laat je inspirerend door de voorbeelden.

Overzicht van opdrachten binnen 'Samen werken, samen leren'
  • Korelon Gastouderopvang - Zwijndrecht
  • Welterkuil Kinderopvang - Heerlen
  • PIT Groeihuis Kindercentrum - Susteren
  • Struin Buitenschoolse Opvang in de natuur - Nijmegen
  • Kindercentrum Panta Rhei - Amersfoort
  • Hoppas Kinderopvang - Woudrichem
  • Fides Kinderopvang - Gemert