Nieuws

20-11-2017
Donderdag 16 november jl. was de aftrap van de Laurens Academie. Joke van Alten, Karin Derksen en Marcel Nooijen verzorgden elk een workshop rond de drie peilers van de nieuwe academie: sociaal (en online) leren, werkplekleren en waarderend leren. De komende tijd ondersteunen we de professionals van de academie bij het invulling geven aan de nieuwe visie op leren.
5-10-2017
Volgens hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans leven we niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. Steeds meer organisaties hebben dan ook behoefte aan extra veranderkracht.

De afgelopen jaren was ik parttime als adviseur/programmamanager (ad interim) verbonden aan een zorgorganisatie in Noord-Brabant. Mijn opdracht? Het noodzakelijke vernieuwingsproces in de zorg versnellen, verbreden en verdiepen. Over (een deel van) mijn bijdrage aan het... lees verder
19-09-2017

In het webinar gaan we in op de volgende vragen: Wanneer kun je beter wel en wanneer beter niet in teams werken? Als je in teams werkt, aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan, zodat teams succesvol kunnen zijn?

Tijdens het webinar ga ik in gesprek met Dr. Karin Derksen die onlangs promoveerde op het thema teamontwikkelruimte. Voor deelnemers aan het webinar is er volop gelegenheid om thema's in te brengen en vragen te stellen. Arjen Kaarsemaker en Joke van Alten vormen de back channel. Zij beantwoorden vragen via social media...

lees verder
15-09-2017
We werken steeds meer in teams. Organisaties noemen als pluspunten: een grotere betrokkenheid van medewerkers, een hogere productiviteit, een betere kwaliteit van producten en diensten, een kostenreductie, een hogere medewerkertevredenheid, een vereenvoudigde aansturing en een verbeterde service (bron: HRM TOP). 
 
Maar maken teams deze verwachtingen wel waar? Uit veel onderzoeken blijkt dat dit maar weinig teams lukt! In onze praktijk herkennen we dat. We zijn verbaasd dat we nog zo weinig...
lees verder
23-11-2017
Eigenlijk was het al heel lang een droom om voor mezelf te beginnen. Ik groeide op in Brabant op een boerderij en zag als kind van heel dichtbij het ondernemerschap van mijn ouders. Dat voorbeeld wilde ik volgen, tegelijkertijd vond ik het spannend. In 2008 durfde ik dan eindelijk de stap te zetten en startte mijn eigen adviesbureau. Learning Spirit was geboren. Later voegde ik er veranderen met energie aan toe omdat Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) zo’n belangrijk perspectief is van waaruit ik werk.

Als Bestuurs- &... lees verder
14-12-2015
Na ruim 7 jaar ondernemen werd het de hoogste tijd voor een nieuwe website. Het resultaat zie je voor je. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Waarderend onderzoeken is een inspiratiebron: ‘focus on the strengths, the positive instead of what fails and the negative’. De mensen om wie het draait nodigen we uit een actieve rol te nemen in de toekomst van de zorg, hun werk, organisatie of wijk.